Terugblik Fotoreis Schotse Hooglanden herfst 2017

Afgelopen oktober schreef ik dat ik samen met Jan Veijer een fotoreis organiseerde naar de Schotse Hooglanden. Een prachtig gebied, en al helemaal in de herfst. Het was erg kort dag, want eind oktober was de reis al gepland.

Met een klein groepje enthousiaste fotografen kwamen we samen op Schiphol, waar we elkaar voor het eerst zagen. Sommigen kenden mij al wel, voor mij was vrijwel iedereen nieuw. Ook de reis, want dit werd mijn eerste vliegreis.

Verslag Fotoreis Schotse Hooglanden herfst 2017

Met een beetje vertraging arriveerden we in de middag in Edinburgh, waar de autorit naar fort William begon. Het was al aardedonker toen we bij ons hotel aankwamen. En wat doe je na zo’n reis? Juist, vroeg naar bed.

De volgende dagen verliepen meestal via eenzelfde stramien. Rond half acht aan de ontbijttafel voor een stevig Schots ontbijt. Dat wil zeggen: geen brood, maar wel veel vlees, eieren, vettigheid en andere zaken waarvan ik verder niet teveel wil weten. Tot aan witte bonen in tomatensaus…

Daarna vertrokken met met onze ruime bus naar plaats bestemming en werd de rest van de dag gefotografeerd, gelopen, gepraat, en gereden. Afhankelijk van de weersomstandigheden werd bekeken waar we het beste naar toe konden.

Want het weer…. Man man man. Ik weet nu waar de regenpakken uitgevonden zijn. In Schotland. Want daar regent het vaak! Gelukkig wisselt het vaak snel en blijven er ruim voldoende mogelijkheden over om te fotograferen.

Diverse (bekende) plekken werden bezocht. De beroemde Glenfinnan spoorbrug, het Commando Memorial, Glencoe met z’n mooie watervallen, de Ben Nevis werd beklommen, de Three Sisters en nog meer werden bezocht.

Eén dag stond geheel in het teken van het eiland Skye, met enorm veel bijzonderheden. Zoals het Eilean Donan Castle, de Kilt Rock waterval, het kleurrijke dorpje Portree en een prachtig gebied waarvan ik de naam niet meer weet The Quirang.

Voor ik het wist was het alweer vrijdag en moesten de koffers weer gepakt zijn. De tussenliggende avonden werden gelijk verdeeld over heerlijk eten, lekkere whisky drinken en natuurlijk ook nog het nodige aan fotobewerkingen. Eind van de middag kwamen we weer aan in Edinburgh waar onze bus ingeleverd werd en kon het laatste deel van de reis beginnen: de terugvlucht. Die was in het donker, dus een stukje saaier. Gelukkig was er in het vliegtuig ook whisky. 🙂

Uiteindelijk was ik iets na middernacht weer thuis. Het eigen bedje sliep heerlijk!

Van alle foto’s die ik gemaakt heb (een kleine duizend) heb ik een mooie selectie gemaakt en in een video gezet. Kijk, geniet en laat je verleiden.

Want van 29 oktober – 2 november 2018 organiseren we weer deze reis, naar hetzelfde gebied. En dan kun jij natuurlijk ook mee. Je kunt nu een mooie indruk krijgen van de mogelijkheden. Voor boekingen en meer info over de reis: Jan Veijer Fotografie.

Deel deze post!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Over Peter van Veen

Peter van Veen is de drijvende kracht achter Moor Fotografie met als missie "Mensen Leren Fotograferen". Hij woont in Werkendam met als achtertuin nationaal park De Biesbosch. Volg hem op Instagram, Twitter, Google+ of Facebook

Reacties

 1. haagsallerlei zegt:

  Mooi!!!!!

 2. Hier kun je inderdaad van na genieten, mooi.

 3. Gerrie Broers zegt:

  Wat een prachtige beelden, zeer van genoten!

 4. Ivan Caeldries zegt:

  Beste Peter, zelf was ik met m’n vrouwtje in september 2017 op rondreis in Schotland. Uw prachtige reeks foto’s liet ons niet onberoerd en versterkt de wil om ooit terug door de Highlands te trekken.
  Mvg Ivan en Anniek, Lokeren

 5. Prachtige foto’s, nu weet ik zeker dat ik ooit naar Schotland ga om rond te reizen!

 6. Prachtige reportage Peter.

 7. Wat een prachtige foto’s Peter!
  Het is voor ons ook nog wel eens een droom om zoiets te gaan doen, nu nog niet maar wie weet ooit.
  Groet, Evert & Karin

 8. Wat een lust voor het oog Peter. Schitterende beelden van een fotogeniek land. Hier geniet ik van.

Geef je mening, dat waardeer ik enorm!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.